Díjazottak 2019

Szabadulójáték az Országos Döntőn

Idén 10 diákvállalkozás jelentkezett az idei tanév utolsó megmérettetésére. A diákvállalkozások országos versenyén a 2018/2019-ben regisztrált diákvállalkozások kaptak lehetőséget arra, hogy 4 versenyelemen bizonyítsák tudásukat a szakmai zsűri tagjai előtt.

A 4 versenyelem:  az üzleti beszámoló megírása és annak leadása – ami az éves tevékenységüket foglalja össze, a pénzügyi kimutatásokkal, mérleggel, fontosabb mérföldkövekkel, célokkal és konzekvenciával kiegészítve – egy 4 perces prezentáció, amiben be kell mutatni a diákvállalkozást, standinterjú és a zsűritagok és a csapat közötti beszélgetés: a panelinterjú.

Az ország több pontjáról érkeztek a csapatok: Nyíregyháza, Veszprém, Törökszentmiklós és Budapest és a csapatok változatossága a diákvállalkozások termékeiben is megmutatkozott. Láttunk okoskarkötőt, ami nem csak dizájnos, de hasznos is, hiszen viselője pontos tartózkodási helyét is jelzi, láttunk fényvisszaverős ékszereket, ami az esti láthatóságot biztosítja a viselőjének – így megelőzve az esetleges baleseteket – nem csak a szemünk de a hasunk is jóllakott a törökszentmiklósi csapat saját és egyedi fűszerezési sajtjaitól, a lakásunk könnyűszerrel berendezhettünk volna a politechnikum által újragondolt gyerekjátékok felhasználásával készült dekorációs kellékekkel illetve a másik csapat által gyártott bakelit faliórákkal.

Nehéz volt a zsűritagok döntése, hiszen az idei évben szuper ötletekkel és talpraesett diákokkal – már lassan kész vállalkozókkal – találkozhattak. A döntés azonban megszületett és a BGSzC Károlyi Mihály Kéttanításinyelvű Közgazdasági Szakgimnázium, Mystery Box csapata lett a befutó. A budapesti diákvállalkozás, kültéri szabadulószobát tervez Budapesten. A játék már két “pályával” is elérhető, több nyelven is!

A nemzetközi versenyre készülnek most a fiúk, hiszen Lille-ben (Franciaország) nagy megmérettetés vár rájuk a nyár közepén.

Hajrá fiúk!

LRM_EXPORT_89935525778323_20190426_190653752


Tavaszi zsongás a Duna Plázában

LRM_EXPORT_815113827954972_20190412_143022353

Várakozás övezte az idei JAM-Citi Diákvállalkozások Tavaszi Vásárát és Versenyét.  Az április 12.-én megrendezésre kerülő programon az ország több részéről érkeztek az általános és középiskolás csapatok, hogy bemutassák vállalkozásukat és a megszerzett vállalkozói tapasztalatukat. A mini vállalkozások szeptember óta alakultak meg a JAM-Citi Diákvállalkozás program keretén belül, így sokaknak ez volt az első piacra lépése.

A Duna Plázában megrendezésre kerülő programra 20 csapat érkezett, akik előzetes jelentkezés útján lettek kiválasztva. A diákok hamar elfoglalták standjaikat és megkezdődött maga a vásározás a program megnyitóját követően.

A vásározás mellett a fiataloknak fel kellett készülni a szakmai zsűri érkezésére is, akik különböző szempontok értékelték a két korosztály munkáját, eddig elért eredményeit.

A program zárásaként eredményhirdetés következett, ahol az alábbi eredmény született:

Általános Iskola:

Marketing és sales díj: Aprókezek (Kossuth Lajos Baptista Általános Iskola és Kollégium, Kisújszállás)

Felkészítő pedagógus: Csányiné Szabó Annamária

20190412_tavaszivasar-24

Legegyüttműködőbb csapat díja: Csipetcsapat (Darus Utcai Magyar-Német Két Tannyelvű Általános Iskola, Budapest)

Felkészítő pedagógus: Tóthné Szeidl Ágota

 20190412_tavaszivasar-134

Legjobb diákvállalkozás: Fedősztori (Tabán Általános Iskola és AMI, Szeged)

Felkészítő pedagógus: Machánné Tatár Rita

20190412_tavaszivasar-4

Középiskola kategória:

Legjobb diákvállalkozás: Hold Sajt Kft.  (Székács Elemér Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, Törökszentmiklós)

Felkészítő pedagógus: Csetreki Ernő

20190412_tavaszivasar-23

Marketing és sales díj : Dear Pearl (Nyíregyházi SzC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma)

Felkészítő pedagógus: Huriné Verdes Tímea

20190412_tavaszivasar-38

Környezeti fenntarthatóság díja: Dekor-Teko ( II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium, Kiskunhalas)

Felkészítő pedagógus: Anda Gabriella

20190412_tavaszivasar-1

Leginnovatívabb diákvállalkozás: Mystery Box (BGSzC Károlyi Mihály Kéttanításinyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma)

Felkészítő pedagógus: Hamvai Bertalan

20190412_tavaszivasar-2

Ezúton köszönjük a szakmai zsűri segítségét, a Citi Magyarország, a Bayer és a ManPower Hungary képviselőinek.


Diákvállalkozások Karácsonyi Vására és Versenye

Új helyszínen került megrendezésre az idei karácsonyi vásár és verseny

Várakozás övezte az idei JAM-Citi Diákvállalkozások Karácsonyi Vásárát és Versenyét.  A december 15.-én megrendezésre kerülő programon az ország több részéről érkeztek az általános és középiskolás csapatok, hogy bemutassák vállalkozásukat és a megszerzett vállalkozói tapasztalatukat. A mini vállalkozások szeptember óta alakultak meg a JAM-Citi Diákvállalkozás program keretén belül, így sokaknak ez volt az első piacra lépése.

A Duna Plázában megrendezésre kerülő programra 22 csapat érkezett, akik előzetes jelentkezés útján lettek kiválasztva. A diákok hamar elfoglalták standjaikat és megkezdődött maga a vásározás a program megnyitóját követően.

A vásározás mellett a fiataloknak fel kellett készülni a szakmai zsűri érkezésére is, akik különböző szempontok értékelték a két korosztály munkáját, eddig elért eredményeit.

A program zárásaként eredményhirdetés következett, ahol az alábbi eredmény született:

 

Általános Iskola:

Marketing és sales díj: Kreatív Kezek (Budapest XVIII. kerületi Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskola)

Felkészítő pedagógus: Oroszné Pataki Flóra

 

 

Legegyüttműködőbb csapat díja: Zumia (Zuglói Munkácsy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola)

Felkészítő pedagógus: Kőházi Mária

 

Legjobb diákvállalkozás: Holobox (Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium, Budapest)

Felkészítő pedagógus: Figura Magdolna

 

Középiskola kategória:

Legjobb diákvállalkozás: Mencshely (Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskola, Kisújszállás)

Felkészítő pedagógus: Süveges Ferenc

 

Marketing és sales díj : Gift Shop 23 (BGSZC Keleti Károly Közgazdasági Szakközépiskola)

Felkészítő pedagógus: Csillik Mária

 

Környezeti fenntarthatóság díja: For Every Day ( Nyíregyházi SzC Széchényi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kolégiuma)

Felkészítő pedagógus: Huriné Verdes Tímea

 

Leginnovatívabb diákvállalkozás:Creatoy (Közgazdasági Politechnikum, Budapest)

Felkészítő pedagógus: Gangel Enikő

 

Social Media díj: Dear Pearl (Nyíregyházi SzC Széchényi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kolégiuma)

Felkészítő pedagógus: Huriné Verdes Tímea

 

Ezúton köszönjük a szakmai zsűri segítségét, a Citi Magyarország, a Monsanto, a Fivosz és a Seed Alapítvány képviselőinek a zsűrizésben való segítségüket és szakértelmüket.