A Citi Alapítvány „Utak a fejlődéshez” (Pathways to Progress) kezdeményezése keretében megvalósuló együttműködésnek köszönhetően az európai fiatalok további támogatásban részesülnek munkavállalói készségeik és vállalkozói kompetenciáik fejlesztéséhez.

A Junior Achievement Europe és a Citi Alapítvány együttműködésük 30. évfordulóján közös programjuk továbbfolytatását jelentették be. A Citi Alapítvány újabb, 1,2 millió dolláros adományával megvalósuló JA-Citi Diákvállalkozás program Európa 19 országában nyújt lehetőséget középiskolai diákok számára a vállalkozói ismereteik és kompetenciáik fejlesztésére.

Ez év elején a Citi Alapítvány kibővítette az „Utak a fejlődéshez” (Pathways to Progress) elnevezésű globális programját, amelynek keretében a következő három évben világszerte további 100 millió dollárral támogatja mintegy 500.000 fiatal munkaerőpiacra való felkészítését.

 

A közvetlenül a fiatalokat érintő program mellett, a teljes keretből 300.000 dollárt különítettek el egy új stratégiai programra, amelynek köszönhetően hat közép-kelet európai országban (Magyarország, Bulgária, Csehország, Románia, Szlovákia és Törökország) is létrejöhet a JA Europe által alapított Európai Vállalkozói Oktatási Hálózat (JA Europe Entrepreneurship Education Network – EE-HUB). Az első Európai Vállalkozói Oktatási konferenciát Brüsszelben rendezik 2017. július 11-12 között. Az eseményen részt vett többek között Őexcellenciája Fülöp belga király, európai uniós képviselők, non-profit szervezetek, a Citi és más nagyvállalatok szakemberei, hogy megvitassák az európai fiatalság vállalkozói oktatásának a jövőjét.

 

„A Citi Alapítvány jelentős módon járul hozzá a vállalkozói oktatás fejlesztéséhez az említett hat országban. Napjaink gyorsan változó munkaerő-piaci körülményei között a munkahelyteremtéshez, illetve az elhelyezkedéshez szükséges készségek és ismeretek fejlesztéséhez elengedhetetlen egy stabil vállalkozói oktatási (EE) stratégia megléte. Az együttműködés célja, hogy közelebb hozza egymáshoz az oktatási és az üzleti szférát, a döntéshozók és a kormányzat bevonásával. Ez az egyik legjobb és legfenntarthatóbb lépés, amivel a fiatalok fejlődését támogathatjuk.” – mondta Caroline Jenner, a JA Europe ügyvezető igazgatója.

 

A Citi Alapítvány egyike a JA Europe azon partnereinek, akik elsőként vállalták a hátrányos helyzetű fiatalok támogatását. A Citi Alapítvány „több, mint adakozás” szemléletének köszönhetően a Citi önkéntes dolgozói mentorként és zsűritagként kapcsolódnak be a programba. A 2016-2017-es tanév során a közel 45.000 diák mellett 200 Citi önkéntes is részt vett a programban, akik feladatuknak tekintették a vállalkozói oktatás színvonalának emelését.

„Együttműködésünk a JA Europe szervezettel kiemelkedő jelentőségű az új, 100 millió dollárból megvalósuló „Utak a fejlődéshez” elnevezésű programunk megvalósításában. Az ehhez a kezdeményezésünkhöz kapcsolódó felmérés szerint világszerte magas a vállalkozói kedv a fiatalok körében: tíz főből hét (69{351e9f55c07cc80764cebc40bd28f622aeaadeced1ba1c1c9fd9f3c749b9768f}) arról álmodik, hogy beindíthatja saját vállalkozását. A Citi Alapítvány elkötelezetten támogatja a fiatalokat abban, hogy megértsék, hogy mi szükséges egy vállalkozás beindításához és fenntartásához, illetve miért fontos a vállalkozói szemlélet. Ezzel segítjük őket felkészülni a gazdasági életben való sikeres szereplésre. Emellett, a hat új Európai Vállalkozói Oktatási Hálózat beindítása elősegíti a jó gyakorlatok és a szaktudás megosztását a civilszervezetek, a döntéshozók, a kormányzatok és a vállalatok között, ezzel is hozzájárulva a fiatal generáció fejlesztéséhez. “– mondta Rachael Barber, a Citi Európa, Közel-Kelet és Afrika régiójának közösségi kapcsolatokért felelős vezetője.

 

A JA Europe-ról

JA Europe (www.jaeurope.org) a legnagyobb európai szervezet, amely vállalkozói oktatással, munkavállalói készségek és pénzügyi kultúra fejlesztésével foglalkozik. 2016-ban 40 országban 3,5 millió diákot ért el programjaival a szervezet. A JA Europe együtt dolgozik az oktatási és a vállalati szektor szakembereivel, valamint a kormányzati szféra képviselőivel, hogy ezáltal olyan lehetőségeket biztosítsanak a fiataloknak az általános iskolától kezdve egészen az egyetemig, amely segíti őket a gazdaságban való sikeres szereplésben. A JA programokat az Európai Bizottság jó gyakorlatként ismerte el. A JA Europe a JA Worldwide Európai Regionális Működési Központja®.

A Citiről

A Citi vezető globális bankként körülbelül 200 millió lakossági, vállalati, állami és intézményi ügyfelet szolgál ki világszerte több mint 160 országban és közigazgatási területen. A Citi a pénzügyi termékek és szolgáltatások széles skáláját kínálja ügyfelei számára, beleértve a lakossági banki szolgáltatásokat, a hiteleket, a vállalati és a befektetési szolgáltatásokat, az értékpapír-kereskedelmet, illetve a tranzakciós szolgáltatásokat és a vagyonkezelést. További információ: www.citigroup.com | Twitter: @Citi | YouTube: www.youtube.com/citi | Blog: http://new.citi.com | Facebook: www.facebook.com/citi | LinkedIn: www.linkedin.com/company/citi

A Citi Alapítványról

A Citi Alapítvány a hátrányos helyzetű közösségek gazdasági fejlődésének előmozdításán, illetve e közösségek tagjai életszínvonalának emelésén dolgozik világszerte. Olyan kezdeményezéseket támogatunk, amelyek növelik a pénzügyi eszközökhöz való hozzájutás lehetőségeit, katalizátorszerepet töltenek be a fiatalok munkahelyteremtése terén, és új megközelítésben gondolkodnak gazdaságilag virágzó városok fejlesztéséről. A Citi Alapítvány a „több, mint adakozás” szemlélete révén a Citi és dolgozói kiemelkedő szaktudására építve éri el küldetését, és ösztönzi az innovációt. További információk a www.citifoundation.com weboldalon találhatók

Médiakapcsolatok:

JA Europe Communications – media@jaeurope.org

citi foundation logoeurope