GEN-E

GEN-E

GEN-E

Evezz nemzetközi vizekre!

Microgreens Magicgreens

A 2022-es GEN-E győztese a görögországi Microgreens Magicgreens (JA Greece) csapata lett, akik megalkották a Microwonders-t, egy teljesen automatizált klímakamrát, amely lehetővé teszi a fogyasztók számára a mikrozöldek gyors és egyszerű termesztését. A nyertes ötlet elhozza a háztartásokba a mikrozöldek új, fenntartható világát, miközben hozzájárul a körkörös gazdasághoz.

Drinkhalm

A Drinkhalm (JA Austria) az italok csomagolásának új módját fejlesztette ki, amely egyben helytakarékos és műanyagmentes. A technológia nem más, mint ivóporral töltenek meg papírtekercseket, amely egyben szívószálként is használható. A fogyasztóknak csupán vízre van szükségük ahhoz, hogy szénsavas, frissítő italt hozzanak létre. 1,8 másodperc elég ahhoz, hogy a 7 gyümölcsös íz valamelyikét megkóstolhassuk.

Carduation

A Carduation (JA Germany) egy kártyajáték, amellyel a játékosoknak kell megmenteniük a bolygót pénzügyi korlátok, természeti katasztrófák és egyéb akadályok ellenére. A játék célja az éghajlat megmentése egy csapatként, de közben figyelni kell a saját pénztartalékunkra és a hatékony befektetéseinkre.

További ötletek:

JA Szerbia: A MOVEABLY egy tőzsdei elven működő digitális platform, amely közvetítőként működik a fuvarozók és a potenciális ügyfelek között.

JA Franciaország: A Veget’ACTEURS friss szezonális zöldségek kínál és szállít, amelyeket fenntartható gazdálkodási eljárások alkalmazásával termesztenek.

JA Dánia: Az Atlas SmartDrop alkalmazása digitalizálja a ruhatári címkéket, így soha nem kell attól tartania, hogy elveszíti a bilétát.

JA Lengyelország: A Bloom illatos szója gyertyákat gyárt, amelyek egészségesebbek és környezetbarátabbak, mint a paraffinos gyertyák.

JA Bulgária: A Solar Stickers vizespalack matrica gyártásával, amelyek a tartalom hőmérsékletét jelzik. Ha a palackban lévő víz hőmérséklete meghaladja a 40 fokot, a matrica színe narancssárgáról sárgára változik.

JA Csehország: A Booder olyan ruhadarabot készít és árul, amelyek segítségével a transznemű fiúk összehúzzák a melleiket, hogy elfedjék nőies vonásaikat.

JA Ciprus: A Nutrica+ tojáshéjból készült tápláló port gyárt és értékesít állatok és növények számára.

JA Estonia: A DryCycle nyeregtáskái vízálló nyereghuzattal rendelkeznek, hogy az ülés szárazon maradjon esős napokon.

JA Georgia: Az IRIGO automata öntözőrendszereket gyárt és értékesít szobanövények számára. A rendszer nedvességérzékelőt és egyedi algoritmust használ, amely a talaj nedvességszintje alapján kiszámítja a növény öntözésének megfelelő időpontját.

JA Izland: A HAF Vitamin egy táplálék-kiegészítő, amely a Chondrus Crispus tengeri mohából, egy Izland partjain található tápláló összetevőből készül. A 102 ásványi anyag közül 92-t tartalmaz, amelyekre a szervezetnek naponta szüksége van az egészség megőrzéséhez, és gazdag A- és B1-vitaminban, vasban, jódban, kalciumban, magnéziumban és fehérjében.

JA Isle of Man (Man-sziget): Az Atlas H2sOap pezsgőtabletta, amelyet vízhez adva, habzó kézmosó szappant hoz létre.

JA Olaszország: Az Eion Games’s Plot egy innovatív kártyajáték, amely a híres összeesküvés-elméletek körüli vitákon és a kritikai elme fejlődésén alapul.

JA Litvánia: A Dentinullas bio és környezetbarát fogkrémpora 100%-ban természetes, mikroműanyag és szulfátmentes, amely a vegánok számára is alkalmas a mindennapos használathoz.

JA Macedonia: A Beauty and Health környezetbarát fogkréme teljesen természetes és egészséges alapanyagokból készül.

JA Portugal: A PolenData moduláris és intelligens házakat épít beporzók részére. A házak olyan érzékelőket tartalmaznak, amelyek fontos információkat szolgáltatnak a gazdaságban a beporzás szintjének növeléséhez, és végső soron a gazdaság termelékenységének növeléséhez.

JA Románia: Az EcoNavis olyan hajókat gyárt, amelyek célja a szabadidős tavak és más vízi környezetek felszínén lebegő hulladék összegyűjtése.

JA Szlovénia: A Resina lucfenyő gyantából készült kozmetikumokat és rágógumit gyárt. A termékek között megtalálható az ajakbalzsam, körömvirágos kenőcs, levendula kenőcs és kétféle rágógumi.

JA Szlovákia: A Ligo fogkrémtablettái ökológiailag helyettesítik a hagyományos fogkrémet, amelyet gyakran nem újrahasznosítható műanyag tubusban árulnak.

JA Spain: A HelpUp célja, hogy újra egymásra találjanak a civil szervezetek és az önkéntesként segíteni akaró fiatalok Spanyolországban. 

JA Törökország: Az ADAxy célja a vírusok, baktériumok és mikroorganizmusok elpusztítása a lakóterekben egy olyan készülék segítségével, amely egyesíti az  egészségügyi, informatikai és robotikai technológiákat.

JA Ukrajna : Az UA’ndWe ukrán nemzeti ételeket készít és értékesít az észt piac számára a verseny alatt.

JA-YE Izrael: A Juno technológiája az epipen használatakor a megadott kontaktoknak üzenetet küld (szülő, orvos), köszönhetően a tollba épített sim kártyának és a hozzá kapcsolt applikációnak.

JA-YE Málta: Az Easybeads támogatja és felhívja a figyelmet a stressz és a szorongás elleni küzdelemre.

JA Hollandia: A TourTime társasjátékban a játékosok sátrakkal, lakókocsikkal és faházakkal építik fel saját kampingüket, miközben Hollandiában utaznak, és válaszolnak a holland nyelvű országokkal kapcsolatos kérdésekre.

JA Luxemburg: A Citygum az első környezetbarát luxemburgi rágógumi.

JA Írország: A Framaí Chonamara jellegzetes, dekoratív 3D képkeretet tervez és gyárt a turisztikai piac számára helyi, fenntartható anyagok felhasználásával.

JA Lettország: A ThreeCube tanulási megoldása olyan alkalmazást és 3D-s játék minifigurákat használ, amelyek támogatják a gyerekek matematikai, nyelvi és művészeti ismereteinek fejlesztését a kiterjesztett valóság technológia révén.

JA Moldova: A Royal Rafael praktikus, kényelmes és stílusos ruházatot kínál lányoknak és nőknek.

JA Belgium (fr): Don’t Be Shy kézzel készített, környezetbarát és költséghatékony bugyikat árul.

Montenegró: Az Obex automata és távoli ajtó- és kapunyitó készülékeket gyárt, telepít és szervizel.

JA Finnország: A Gente UF újrahasznosított anyagokból készült táskarendezőket tervez. Minden táskarendező mosható, kézzel készített és egyedi.

JA Svédország: A Noll Deponi célja a hulladék csökkentése egy hidraulikus alapú megoldással, amely gázrugók segítségével nyomja ki az üvegeket a törött ajtókból és ablakokból.

JA Norvégia: A HC Sealift segít a kerekesszékeseknek felszállni hajókra és részt venni a tengeri tevékenységekben.

JA Belgium (fl): 7 rétegben gyűrűket készít régi, törött, használaton kívüli gördeszkákból. Minden gyűrű hét réteg fából áll, innen ered a cég neve.

Young Enterprise Svájc: A MOREinga a moringa növényből készült tésztát és pestót készít és értékesít.

Young Enterprise Egyesült Királyság: Az Ocean Revolution műanyag strandhulladékból készült termékeket árul.

Videó lejátszása

Partnerünk a vállalkozásfejlesztésben