GEN-E

GEN-E

GEN-E

Evezz nemzetközi vizekre!

Nyertesek

JA ALBANIA – FiStrat

A FiStrat egy olyan applikáció, amely a pénzügy világát szimulálja. A felhasználó megtapasztalhatja, hogy hogyan működik a bankrendszer, a részvények, és a pénzügy világa, anélkül, hogy valódi kockázatot kellene vállalnia.

JA AUSTRIA – SCHERZL MIT HERZL

Ennek a projektnek a célja, hogy minél több kenyeret mentsünk meg a pazarlástól, azáltal, hogy kenyérchipset készítünk belőle.

JA BELGIUM FL – HISTWEAR

A HistWear egy olyan vállalkozás, amely fiatalok számára egy modern, teljes egészében újrahasznosított anyagokból készült válltáskát kínálunk. Táskánk alapját rendezvényeken használt reklámszalagjai képezik, a vállpántok régi biztonsági övekből készültek, logónkat pedig régi kerékpárgumikból lézervágtuk ki.

JA BELGIUM FR -ARTLIGHT

Az ArtLight az autóipar használt alkatrészeiből készít lámpákat. A munkafolyamat során összegyűjtjük ezeket az alkatrészeket, megtisztítjuk és meghegesztjük azokat. Ezután elektromos alkatrészeket szerelünk fel.

JA BULGARIA – EM-PAX

A csapatunkkal egy olyan újrahasznosító kukát készítettünk, amely fotovoltaikus panellel rendelkezik, és egy tömörítő mechanizmust működtet. A szemetes belsejében érzékelők vannak, amelyek aktiválják a tömörítési folyamatot.

JA CYPRUS – FRESHIES

A FRESHIES egy hordozható tisztítószer, amely minden olyan ember számára hasznos lehet, aki sokat utazik. Megöli a baktériumokat, és levendula- vagy citromillatot kibocsátva megszünteti a szagokat.

JA CZECH REPUBLIC – CAP-IT

A Cap-It hajgumik, olyan hajgumik, amelyekkel le tudod fedni a poharadat. Ez a kiegészítő megakadályozza, hogy az italodba tudatmódosító szereket tegyenek.

JA DENMARK – Arpeggio

Az Arpeggio szervezet célja, hogy a fizikailag és szellemileg hátrányos személyeket segítse abban, hogy felfedezzék a zenélés örömét. Büszkén mutatjuk be innovatív termékünket, az Accordót, amelyet kifejezetten arra terveztünk, hogy segítse az ízületi gyulladásos tünetekkel küzdő egyéneket a gitározásban.

JA ESTONIA – MILSPRAY

A termékünk egy egyedülálló és innovatív álcázó festékszóró a védelmi erők tagjai számára. A kiképzési gyakorlatok és küldetések során használhatják arra, hogy eltakarják az arcukat.

JA FINLAND – VAPU NY

A vállalkozásunk változatos tevékenységeket kínál mind a szociális otthonokban élők, mind az egyedül élő idősek számára. A programok keresése, foglalása és fizetése egyszerűen elvégezhető a VAPU telefonos alkalmazásunkon keresztül. Cégünk küldetése, hogy gondoskodjunk arról, hogy az idősek mindennapi élete aktív és érdekes legyen, életkoruk ellenére is.

JA FRANCE – LES PTITS PALETS

Csapatunk célja, hogy megakadályozza az ételpazarlást, különösen a kenyereket illetően. Ennek érdekében négy sütireceptet dolgoztunk ki, mint például a Palets Bretons, amely 80%-a zsemlemorzsából készül liszt helyett.

JA GEORGIA – HALOVE

A Halove célja, hogy a hallás- és beszédproblémákkal küzdő emberek kommunikációs akadályait lebontsa. Termékünk egy okos kesztyű, ami amerikai jelnyelvet (ASL) fordít.

JA GERMANY -REBALANCED

A csapat egy olyan fóliát fejlesztett ki, amely az iPad-ra téve segíti a fiatalok kézírásának fejlesztését, úgy, mintha papíron írnának.

JA GREECE – ISOMETRICKS

Az Isometricks hisz a játék erejében, ezért alkottuk meg a „wizzle-t”, amely a gondolkodást és a kreativitást kombinálja, matematikai ismereteket elrejtve a kirakós darabok közé. A wizzle színes csempékből áll, amelyek egy mozaikot alkotnak, végtelen lehetőséget kínálva egyedi dolgok létrehozására.

JA HUNGARY – TRUBADÚR

A Trubadúr vállalkozás egy digitális művészeti galéria, amely amellett, hogy összekapcsolja a fiatal művészeket a közönségükkel, az online és az offline tér között is kapcsolatot teremt.

JA ICELAND – NOMINA

A Nómína egy mobil applikáció, amely az OCR technológiát használva segíti a dolgozókat a számláik olvasásában. Célja, hogy felismerje az esetleges hibákat az egy képből vagy képernyőképből.

JA IRELAND – DAEDALUS SPORTS

Mi vagyunk Írország nemzeti bajnokai, akik forradalmi ötlettel álltak elő, a zsebbel ellátott zoknikkal. Ezek a zoknik biztonságban tartják az összes apró kiegészítőt, miközben lehetővé teszik, hogy aktív életmódot folytass, anélkül, hogy aggódnod kellene.

JA ISLE OF MAN – MINDCORE

A Mindcore szervezet hat lelkes diákból áll, akik a különböző képességeiket felhasználva egy olyan  innovatív, segítő alkalmazást hoztak létre, amely a neurodivergens egyéneket támogatja.

JA ITALY – WASHMEUP JA

A WashMeUp csapatának küldetése, hogy a fenntarthatóságot népszerűsítse a fogyasztók körében. Kifejlesztettük a cédrus kapszulát, amely egy növényi alapú és biológiailag lebomló összetevőkből álló mosogatógép tisztító kapszula.

JA LATVIA – SOILNETIC

A Soilnetic célja, hogy a növénygondozás problémamentessé váljon. Tudjuk milyen nehéz a növények megfelelő öntözése, így célunk egy olyan innovatív megoldás ajánlása, amely egyszerűsíti ezt a fárasztó feladatot. Termékeinkkel az egyének és vállalkozások könnyedén gondozhatják növényeiket, és elősegíthetik az egészséges növekedést.

JA LITHUANIA – BRAILLIANT

A csapat egy olyan társasjátékot fejlesztett ki, amelyet a vakok, látássérültek és a látás problémával nem rendelkezők együtt tudnak játszani.

JA LUXEMBOURG – BËSSËN WESSEN

A Bëssen Wëssen egy kártyajáték, ami luxemburg nyelvről, hagyományokról, és kultúráról szól. Célunk, hogy arra motiváljuk az embereket, hogy megtanulják a nyelvet és megismerjék a kultúrát. Célközönségünk a külföldről érkezők, és határon átnyúló munkavállalók, de természetesen a luxemburgi lakosok is.

JA MALTA – H2LO

“A hidratáltság és az egészség harmóniájának megteremtése”. Termékünk egy 2 literes, újrahasznosítható műanyag palack, melyen  időbeosztás és motiváló idézetek olvashatók. Ez segíti a felhasználókat, hogy pontosan tudják követni mennyi vizet kellene fogyasztaniuk.

JA MOLDOVA – AETHER

A célunk olyan költséghatékony és energiatakarékos termékek létrehozása, amelyek megfizethetőek és újrahasznosítottak.

JA MONTENEGRO – $KILL TIME

A Skilltime egy sokoldalú alkalmazás, amely különféle területeken nyújt segítséget az embereknek a mindennapi életben (iskola, házimunka, főzés, művészet, üzlet stb.).

JA NETHERLANDS – AN OPEN BOOK

Az An Open Book-nál hiszünk a fenntartható megoldások erejében. Csapatunkkal felhasználatlan fából könyvtartókat készítettünk, amelyek rendkívül hasznosak az olvasási élmény fokozásához.

JA NORTH MACEDONIA – INOVAX

Gyakran találkozunk a városban “eltűnt személy” feliratokkal. A demenciával küzdő idősek eltűnésének problémája valós, és ezért úgy döntöttünk, hogy megoldást keresünk erre a problémára. Vállalkozásunk célja az idősek és a demenciával küzdő betegek, valamint hozzátartozóik segítése.

JA NORWAY – KELNEST UB

A KelpNest UB egy norvég diákvállalkozás. Együttműködünk a NorseAqua-val, a tisztább halmegoldások világvezető gyártójával, hogy innovatív menhelyrendszert fejlesszünk ki a tisztább halak számára a lazackarámokban. A rendszer mobil, rugalmas, és természetes moszatot használ, szemben a jelenlegi menedékhelyeken használt műanyag moszattal.

JA POLAND – PRAKTYMARKET

A „Praktymarket” weboldal az első nyilvánosan elérhető internetes portál, amelynek célja, hogy az általuk választott szakmában tanuló középiskolások tanulószerződéses gyakorlati képzésében közvetítsen.

JA PORTUGAL – WILLCHAIR

Kitaláltuk az akkumulátorral hajtott kerekesszék ötletét, amely a kerekek kézi használatából származó energiát tárolja. Ezután ezt az energiát a motorokhoz (kettőhöz) küldi, megkönnyítve a felhasználók mozgását.

JA ROMANIA – AGROSTEP

Az ötlet az, hogy mesterséges intelligencia segítségével optimalizálják az öntözést a mezőgazdaságban. A rendszer adatokat gyűjtene a növények növekedését befolyásoló tényezőkről, például a talaj nedvességtartalmáról és hőmérsékletéről, és személyre szabott ajánlásokat adna minden egyes növényre.

JA SERBIA – ZAČILI

Mi, a ZaČili cégtől úgy döntöttünk, hogy elkészítjük az első olyan biopeszticidet, amelynek fő összetevője a kapszaicin, amelyet chili paprikából vonnak ki. A Chili Guard elviselhetetlen fűszerességével intenzíven taszítja a kártevőket, ellentétben a szokásos növényvédő szerekkel, amelyek elpusztítják őket, szennyezik a környezetet és a talajt.

JA SLOVAKIA – FLUF

A Fluf cég brikettet gyárt lótrágyából és irodai papírhulladékból, hogy olyan környezetbarát fűtési módszert hozzon létre, amely a legszegényebb családok számára is pénzügyileg elérhető, reagálva az európai energetikai válságra. A brikettek nem tartalmaznak káros anyagokat és hőkapacitásuk is nagyobb a fához képest.

JA SLOVENIA – SHREDDER TEAM

Iparágunk háztartási gépek gyártása a műanyag csomagolási hulladékok nyersanyaggá történő újrahasznosítására, termékké, anyagokká vagy újrafeldolgozásra az eredeti vagy más célra.

JA SPAIN – ECO REFILL

A csapat a műanyag hulladékok csökkentését tűzte ki célul, úgy, hogy a szupermarketekben elhelyezett gépek segítségével újra tölthetőek a palackok. Minden használat után egy applikáción lehet követni, hogy mennyivel járultunk hozzá az ökolábnyomunk csökkentésééhez.

JA SWEDEN – SOBB UF

A SOBB egy mobilalkalmazást kínál, amely összeköti a munkaadókat a fiatal munkaerővel.

JA SWITZERLAND – BEESOFT

Svájci méhviaszból készítünk ajakbalzsamot. Célunk, hogy regionális és fenntartható terméket vigyünk piacra, és ezzel küzdjünk a nyugati mézelő méhek kihalása ellen.

JA TURKIYE – MUN COMPANY

Küldetésünk egészséges funkcionális élelmiszerforrások létrehozása a hulladék élelmiszernek tekintett banánhéj újrahasznosításával.

JA UNITED KINGDOM – MONITO

Társadalmi vállalkozás, amelynek célja a fiatalok pénzügyi tudatosságának növelése terméktervezés, szakirodalom, közösségi média és podcastok segítségével, hogy átsegítse őket a jelenlegi megélhetési költségek válságán és jövőjükben.

JA UKRAINE – WARM UP UKRAINE

Mi egy hegesztőcsapat vagyunk, és létrehoztunk néhány kiváló tűzhelyprojektet.

Microgreens Magicgreens

A 2022-es GEN-E győztese a görögországi Microgreens Magicgreens (JA Greece) csapata lett, akik megalkották a Microwonders-t, egy teljesen automatizált klímakamrát, amely lehetővé teszi a fogyasztók számára a mikrozöldek gyors és egyszerű termesztését. A nyertes ötlet elhozza a háztartásokba a mikrozöldek új, fenntartható világát, miközben hozzájárul a körkörös gazdasághoz.

Drinkhalm

A Drinkhalm (JA Austria) az italok csomagolásának új módját fejlesztette ki, amely egyben helytakarékos és műanyagmentes. A technológia nem más, mint ivóporral töltenek meg papírtekercseket, amely egyben szívószálként is használható. A fogyasztóknak csupán vízre van szükségük ahhoz, hogy szénsavas, frissítő italt hozzanak létre. 1,8 másodperc elég ahhoz, hogy a 7 gyümölcsös íz valamelyikét megkóstolhassuk.

Carduation

A Carduation (JA Germany) egy kártyajáték, amellyel a játékosoknak kell megmenteniük a bolygót pénzügyi korlátok, természeti katasztrófák és egyéb akadályok ellenére. A játék célja az éghajlat megmentése egy csapatként, de közben figyelni kell a saját pénztartalékunkra és a hatékony befektetéseinkre.

További ötletek:

JA Szerbia: A MOVEABLY egy tőzsdei elven működő digitális platform, amely közvetítőként működik a fuvarozók és a potenciális ügyfelek között.

JA Franciaország: A Veget’ACTEURS friss szezonális zöldségek kínál és szállít, amelyeket fenntartható gazdálkodási eljárások alkalmazásával termesztenek.

JA Dánia: Az Atlas SmartDrop alkalmazása digitalizálja a ruhatári címkéket, így soha nem kell attól tartania, hogy elveszíti a bilétát.

JA Lengyelország: A Bloom illatos szója gyertyákat gyárt, amelyek egészségesebbek és környezetbarátabbak, mint a paraffinos gyertyák.

JA Bulgária: A Solar Stickers vizespalack matrica gyártásával, amelyek a tartalom hőmérsékletét jelzik. Ha a palackban lévő víz hőmérséklete meghaladja a 40 fokot, a matrica színe narancssárgáról sárgára változik.

JA Csehország: A Booder olyan ruhadarabot készít és árul, amelyek segítségével a transznemű fiúk összehúzzák a melleiket, hogy elfedjék nőies vonásaikat.

JA Ciprus: A Nutrica+ tojáshéjból készült tápláló port gyárt és értékesít állatok és növények számára.

JA Estonia: A DryCycle nyeregtáskái vízálló nyereghuzattal rendelkeznek, hogy az ülés szárazon maradjon esős napokon.

JA Georgia: Az IRIGO automata öntözőrendszereket gyárt és értékesít szobanövények számára. A rendszer nedvességérzékelőt és egyedi algoritmust használ, amely a talaj nedvességszintje alapján kiszámítja a növény öntözésének megfelelő időpontját.

JA Izland: A HAF Vitamin egy táplálék-kiegészítő, amely a Chondrus Crispus tengeri mohából, egy Izland partjain található tápláló összetevőből készül. A 102 ásványi anyag közül 92-t tartalmaz, amelyekre a szervezetnek naponta szüksége van az egészség megőrzéséhez, és gazdag A- és B1-vitaminban, vasban, jódban, kalciumban, magnéziumban és fehérjében.

JA Isle of Man (Man-sziget): Az Atlas H2sOap pezsgőtabletta, amelyet vízhez adva, habzó kézmosó szappant hoz létre.

JA Olaszország: Az Eion Games’s Plot egy innovatív kártyajáték, amely a híres összeesküvés-elméletek körüli vitákon és a kritikai elme fejlődésén alapul.

JA Litvánia: A Dentinullas bio és környezetbarát fogkrémpora 100%-ban természetes, mikroműanyag és szulfátmentes, amely a vegánok számára is alkalmas a mindennapos használathoz.

JA Macedonia: A Beauty and Health környezetbarát fogkréme teljesen természetes és egészséges alapanyagokból készül.

JA Portugal: A PolenData moduláris és intelligens házakat épít beporzók részére. A házak olyan érzékelőket tartalmaznak, amelyek fontos információkat szolgáltatnak a gazdaságban a beporzás szintjének növeléséhez, és végső soron a gazdaság termelékenységének növeléséhez.

JA Románia: Az EcoNavis olyan hajókat gyárt, amelyek célja a szabadidős tavak és más vízi környezetek felszínén lebegő hulladék összegyűjtése.

JA Szlovénia: A Resina lucfenyő gyantából készült kozmetikumokat és rágógumit gyárt. A termékek között megtalálható az ajakbalzsam, körömvirágos kenőcs, levendula kenőcs és kétféle rágógumi.

JA Szlovákia: A Ligo fogkrémtablettái ökológiailag helyettesítik a hagyományos fogkrémet, amelyet gyakran nem újrahasznosítható műanyag tubusban árulnak.

JA Spain: A HelpUp célja, hogy újra egymásra találjanak a civil szervezetek és az önkéntesként segíteni akaró fiatalok Spanyolországban. 

JA Törökország: Az ADAxy célja a vírusok, baktériumok és mikroorganizmusok elpusztítása a lakóterekben egy olyan készülék segítségével, amely egyesíti az  egészségügyi, informatikai és robotikai technológiákat.

JA Ukrajna : Az UA’ndWe ukrán nemzeti ételeket készít és értékesít az észt piac számára a verseny alatt.

JA-YE Izrael: A Juno technológiája az epipen használatakor a megadott kontaktoknak üzenetet küld (szülő, orvos), köszönhetően a tollba épített sim kártyának és a hozzá kapcsolt applikációnak.

JA-YE Málta: Az Easybeads támogatja és felhívja a figyelmet a stressz és a szorongás elleni küzdelemre.

JA Hollandia: A TourTime társasjátékban a játékosok sátrakkal, lakókocsikkal és faházakkal építik fel saját kampingüket, miközben Hollandiában utaznak, és válaszolnak a holland nyelvű országokkal kapcsolatos kérdésekre.

JA Luxemburg: A Citygum az első környezetbarát luxemburgi rágógumi.

JA Írország: A Framaí Chonamara jellegzetes, dekoratív 3D képkeretet tervez és gyárt a turisztikai piac számára helyi, fenntartható anyagok felhasználásával.

JA Lettország: A ThreeCube tanulási megoldása olyan alkalmazást és 3D-s játék minifigurákat használ, amelyek támogatják a gyerekek matematikai, nyelvi és művészeti ismereteinek fejlesztését a kiterjesztett valóság technológia révén.

JA Moldova: A Royal Rafael praktikus, kényelmes és stílusos ruházatot kínál lányoknak és nőknek.

JA Belgium (fr): Don’t Be Shy kézzel készített, környezetbarát és költséghatékony bugyikat árul.

Montenegró: Az Obex automata és távoli ajtó- és kapunyitó készülékeket gyárt, telepít és szervizel.

JA Finnország: A Gente UF újrahasznosított anyagokból készült táskarendezőket tervez. Minden táskarendező mosható, kézzel készített és egyedi.

JA Svédország: A Noll Deponi célja a hulladék csökkentése egy hidraulikus alapú megoldással, amely gázrugók segítségével nyomja ki az üvegeket a törött ajtókból és ablakokból.

JA Norvégia: A HC Sealift segít a kerekesszékeseknek felszállni hajókra és részt venni a tengeri tevékenységekben.

JA Belgium (fl): 7 rétegben gyűrűket készít régi, törött, használaton kívüli gördeszkákból. Minden gyűrű hét réteg fából áll, innen ered a cég neve.

Young Enterprise Svájc: A MOREinga a moringa növényből készült tésztát és pestót készít és értékesít.

Young Enterprise Egyesült Királyság: Az Ocean Revolution műanyag strandhulladékból készült termékeket árul.

Videó lejátszása

Partnerünk a vállalkozásfejlesztésben