MEDIA ALERT

JA Europe Az Év Diákvállalkozása Verseny 2017

Július 12 | Brüsszel, Belgium

www.coyc.jaeurope.org  #COYC17

Egész Európa a fiatal vállalkozókat ünnepli!

Csatlakozzon Ön is és ünnepelje velünk Európa 36 országából a legjobb 200+ diákvállalkozót! Idén több mint 300 000 diák vett részt a JA Diákvállalkozás Programban, most pedig minden ország legjobb diákcége versenyezhet az Év Diákvállalkozása címért. 

2222

Az esemény kiemelt vendégei:

Őfelsége Fülöp, Belgium királya

 

Marianne Thyssen,

az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért, munkavállalói készségekért és mobilitásért felelős tagja.

Navracsics Tibor,

az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős tagja

 

Agenda

 

Július 12. szerda

10.00 – 12.30        Színpadi prezentációk |Crown Plaza -Ballroom 1 & 2

14.00 – 17.00        Kiállítás és vásár |Tent Rogierplein/Place Rogier

14.30                           Hivatalos megnyitó

14.45                           Zsűri látogatása & standinterjúk

19.30 – 23.00        Díjátadó & Gálavacsora + 40th Évforduló | Autoworld

 

Média lehetőségek

 

A csapatok

A versenyen (JA Europe Company of the Year Competition) Európa legjobb diákvállalkozói vesznek részt. A fiatal vállalkozók 4 különböző feladat teljesítése során győzhetik meg a zsűritagokat arról, hogy ők Európa legjobb diákvállalkozói 2017-ben.

 

Ismerje meg a csapatokat ITT

 

A zsűri

A magas szintű10 fős szakmai zsűri értékeli a diákvállalkozásokat a verseny során. Figyelembe veszik a kommunikációt, a csapatmunkát, a problémamgoldást, célkitűzést, fogyasztói igények figyelembe vételét, marketinget , értékesítési technikát, pénzügyi szerkezetet, személyügyeket, termékfejlesztést és pénzügyi eredményeket. Ezen túl pedig fontos értékelési szempont, hogy a csapatok üzleti készségei hogyan fejlődtek az idő során. További információ  ITT

 

A díjak

A fődíj mellett az alábbi különdíjak kerülnek kiosztásra

 

AT&T Excellence in IT Award

Az AT&T különdíj azt a vállalkozást ismeri el, amelyikre kiemelten jellemző az  innováció, erős üzleti potenciál, fenntarthatóság, életképesség és növekedési potenciál.

 

Citi Client Focus Award

A Citi Alapítvány azt a vállalkozást ismeri el, amelyik kiemelt figyelmet szentelt a fogyasztói célcsoportjának, felismerte és megértette a fogyasztói problémáit és kiszolgálta a folyamatosan változó igényeket.

 

Facebook Best Social Media Marketing Campaign Award

A Facebook Best Social Media Marketing Campaign különdíj a közösségi médiában végzett kiemelkedő munkát ismeri el, díjazva a kreativitást, innovációt és a vállalkozások emberekkel való összekapcsolását.

FedEx Access Award

A FedEx úgy tekint a vállalkozókra, mint akik segíthetnek összekötni a világot. A cég számára minél több a kapcsolat a világ pontjai között, annál job a világ. Globális szinten büszkén támogatja a vállalkozói oktatást. A díj azt a diákvállalkozást ismeri el, amelyik tevékenységében tükröződik a globális kapcsolatépítés.  .

 

ManpowerGroup “Ready for Work” Award

A ManpowerGroup “Ready for Work” díj tulajdonosa bizonyította a legerdményesebben, hogy birtokában van a munkavállalói készségeknek. A 2017-es díjat, az a csapat kapja, amelyik leginkább bemutatja a tanulási folyamatot, mint a munkavállalói készségek kulcselemét.

 

MetLife LifeChanger Award

A MetLife különdíj a társadalmi felelősségvállalást, pénzügyi teljesítményt és innovációt ismeri el.

 

Euroclear Social Entrepreneurship Award

A Euroclear Social Entrepreneurship díj nyertese az a diákvállalkozás, amelyiknél a legerősebben kiteljesedik a társadalmi felelősségvállalás elve.

 

Pulse Foundation Most Astonishing Idea

A Pulse Alapítvány hisz abban, hogy a vállalkozói szellem elengedhetetlen tényezője a dinamizmusnak és innovációnak. Az új vállalkozások egy ország gazdaságának a forrása.

 

Alumni Leadership Award supported by AXA

Az Alumni Leadership Díjat azok a fiatalok kapják, akik a legjobb vezetői készségről tesznek tanúbizonyságot..

 

A díjakról bővebben ITT

 

JA Diákvállalkozás Program

 

Az 1919-ben útjára indított program során a diákok (15-19 éves) megtapasztalják, hogyan kell működtetni egy vállalkozást. Valós környezetben megismerik az üzleti élet alapvető szabályait, a vezető pozíciók betöltésével járó felelősségeket, a pontos adminisztráció és a határidők betartásának fontosságát, a munkavállalók jogait, és kötelességeit. A program során a szervező, tervező, előadó, döntéshozó, információ-feldolgozó, elemző képességeik mellett szükségük van a kreativitásukra, kritikai gondolkodásukra, nyitottságukra is.

A 2015-2016-os tanévben, több mint 313,000 diák vett részt a programban Európa 39 országában.

Az üzleti mentorok bevonásával a program során a diákoknak job rálátása lesz az üzleti életre, milyen készségekre lesz szükségüka munakerőpiacon és, hogyan hasznosíthatják tehetségüket.

 

Európai Vállalkozói Oktatási Csúcs (European Entrepreneurship Education Summit )

 A verseny kísérő rendezvénye az első Európai Vállalkozói Oktatási Csúcs, amely az EE-HUB keratein belül valósul meg. A csúcson szakemberek, vállalkozói oktatási szakértők, döntéshozók és kormányzati képviselők, oktatók, civil szervezetek és üzletemberek vesznek részt.

http://www.ee-hub.eu//summit-2017.html

 

Szervezők

 

JA Europe 

JA Europe (www.jaeurope.org) a legnagyobb olyan szervezet, amely vállalkozói oktatással, munkavállalói készségek és pénzügyi kultúra fejlesztésével foglalkozik európai szinten. 2016-ban 40 országban 3,5 millió diákot ért el programjaival a szervezet. 2001-ben a Young Enterprise Europe és a Junior Achievement International Europe összeolvadásával alakult. A JA Europe egyaránt dolgozik az oktatási és vállalati szektor szakembereivel valamint a kormányzati szféra tagjaival, hogy ezáltal olyan élményeket biztosítsanak a fiataloknak az általános iskolától kezdve egészen az egyetemig, amely segíti őket a gazdaságban való sikeres szereplésben. A JA programokat az Európai Bizottság jó gyakorlatként ismerte el. JA Europe a JA Worldwide Európai Regionális Működési Központja®.www.jaeurope.org

 

LJE-Les Jeunes Entreprises- www.lje.be

 

VLAJO- Vlaamse Jonge Ondernemingen – https://www.vlajo.org/

 

 

Kapcsolat

További információért kérjük keresse:

Philippe Giot – philippe@jaeurope.org – +32478 87 07 31

 

 3