A JA Europe a Citi Alapítvánnyal együttműködésben 19 európai országban dolgozik azért, hogy fejlessze a fiatalok vállalkozói ismeretit és pénzügyi kultúráját.

A JA Europe a Citi Alapítvánnyal együttműködésben 19 európai országban dolgozik azért, hogy fejlessze a fiatalok vállalkozói ismeretit és pénzügyi kultúráját. A JA Europe és a Citi Alapítvány “Pathways to Progress” (Ösvények a fejlődéshez) nevet viselő kezdeményezése több, mint 48,000 fiatal (15-18 éves) életére lesz hatással a 2017-2018-as tanévben, a Diákvállalkozás programon és az ESPTM (ESP) viszgarendszeren keresztül

A JA Europe és a Citi Alapítvány már 30 éve dolgozik együtt azért, hogy erősítse a vállalkozói szellemet a közép – és felsőfokú oktatásban résztvevő európai fiatalok körében. Ezt a JA Europe sikeresen működő Diákvállalkozás programján keresztül valósították meg, amely a Citi Alapítvány Pathways to Progress (Ösvények a fejlődéshez) kezdeményezésének is fontos eleme. Célja pedig a fiatalok vállalkozói szellemének és ismereteinek erősítése globális szinten. A zászlóshajó program segítségével a fiatalokat olyan nélkülözhetetlen készségekkel ruházzák fel, amelyek szükségesek a munka világába való sikeres belépéshez.

Az új európai készségfejlesztési program elismeri az olyan szakmai együttműködések társadalomra gyakorolt pozitív hatását, mint amilyen a JA Europe és a Citi Alapítvány között is működik. Ez az immáron 30 éves múltra visszatekintő, maga módján úttörő együttműködés jelentősen nőtt és fejlődött az elmúltidőszakban. 2016-ban a JA Diákvállalkozás  program 300,000 diákot ért el szerte Európában, ami 14{351e9f55c07cc80764cebc40bd28f622aeaadeced1ba1c1c9fd9f3c749b9768f}-os növekedés az előző évekhez képest.

A 2017-es esztendőben a Citi Alapítvány nem csupán megtartja a Citi munkatársak önkéntes szerepválallalását a programokban, hanem  tevékenységeinek körét is szélesíti. Becslések szerint idén több, mint 200 önkéntes fog a saját idejéből áldozni arra, hogy önkéntesként működjön közre
a JA Europe programokban. Ezen túl pedig a Citi lesz a 2017-es  európai Év Diákvállalkozása Verseny
döntőjének és az Entrepreneurship
Education Summit
rendezvénynek a kiemelt szponzora
július 11-12-én Brüsszelben.

 

 Rachael Barber (head of Community Development, Citi EMEA) elmondta: “Az elmúlt 30 évben a JA Europe-pal folytatott szakmai együttműködésünknek köszönhetően több százezer fiatalnak nyílt lehetősége arra, hogy megtapasztalják mi szükséges egy vállalkozás beindításához és fenntartásához. A Pathways to Progress (Ösvények a fejlődéshez) kezdeményezés
segítségével arra tudjuk összpontosítani energiáinkat, 
hogy támogassuk a fiatalokat a gazdasági életben történő sikeres szereplésben..Örömmel nézünk elébe a további közös munkának a JA Europe szervezettel, hiszen együtt tudunk tenni annak érdekében, hogy folytatódjon az európai fiatalok fejlesztése és gazdasági erősödése.”

JA Europe és a Citi Alapítvány a jövőben az együttműködést új területekkel is bővíti, úgy mint például a szakmai partnség az EE-Hub projekt megvalósításában, amelynek célja egyrészt, hogy létrejöjjön a szakértők és oktatók új hálózata, másrészt pedig, hogy ösztönözze a döntéshozókat illetve üzletembereket, hogy előmozdítsák a vállalkozói oktatást mind európai, mind nemzeti színtereken.

 

“A fiatal munkanélküliség egy európai szintű probléma. Emiatt is fontos, hogy már a fiatalokban kialakítsuk a vállalkozói szellemet. Azáltal, hogy ilyen jellegű programjaink során közelebb hozzuk egymáshoz az üzleti szektort és az oktatás világát, a JA Europe és a Citi Alapítvány aktívan dolgozik annak érdekében, hogy európai szinten megküzdjön a fiatal munkanélküliséggel és fejlessze a fiatalok munkavállaláshoz szükséges készségeit.” foglalta össze Caroline Jenner a JA Europe ügyvezetője.