innovációs nap

innovációs nap

innovációs nap

A közösség ereje!

Az Innovációs nap során a vállalkozó kedvű fiatalok csapatai (4-5 fő) lehetőséget kapnak arra, hogy egy valós társadalmi vagy üzleti problémára, kihívásra saját megoldást kínáljanak. A csapatmunka során a kreatív gondolkodás és problémamegoldó képesség fejlesztésén túl gyakorlati tapasztalatot, hiteles, naprakész információkat szereznek, a munkájukat támogató, – az üzleti életből érkező, a saját területükön elismert szakemberekből álló – önkéntesek által is. Az egész napos munka során a vállalati szakemberek tanácsokkal, információkkal és vállalkozói szemlélettel alakítják, támogatják a diákokat ötletük fejlesztésében. Ez a nap nem csak egy különleges találkozás a diákok és az üzleti szféra képviselői között, hanem egy verseny is, ahol a diákok munkájuk eredményéről neves szakemberektől kapnak visszajelzést és részesülhetnek értékes díjakban.
A program maximális létszáma egyszerre 100 fő, mely az év folyamán számos alkalommal megrendezésre kerül.

Innovációs napok személyesen:
Helyszín: Budapest

Tervezett menetrend (1 napos):

9:00-9:30 Érkezés, regisztráció
9:30 Megnyitó
9:45-10:15 Kihívás ismertetése
10:15-12:15 Csapatmunka
12:15-12:40 Ebédszünet
12:40-14:40 Önkéntesekkel való közös munka
14:40-16:00 Csapatmunka
16:00-18:00 Csapatok prezentációja
18:30 Eredményhirdetés

Innovációs napok az online térben:
Helyszín: ZOOM

Tervezett menetrend (2 napos):

 1. nap
  14:00 Megnyitó
  14:30 Kihívás ismertetése
  14:35-17:00 Csapatmunka
 2. nap
  8:00-9:00 Csapatmunka
  9:00-11:00 Megnyitó, közös munka a mentorokkal
  11:00-12:00 Csapatmunka
  12:30-14:10 Csapatok prezentációja
  14:40 Eredményhirdetés

Korábbi kiemelkedő ötletek

Gyök Pí

A projektünkkel a szegediek élelmiszerellátást szeretnénk jobbá tenni. Biogazdálkodást alakítanánk ki, ami Szeged lakosságával működne együtt. Jó minőségű, fenntartható forrásból származó biozöldségeket kínálunk nekik, amikhez kedvezményesen juthatnak hozzá, ha a háztartási nyersanyaghulladékukat (amit sokan csak kidobnának) nálunk helyezik el.

Kidobott pénz

A dolgozók napi felmérése alapján kialakított étkeztetés és a megmaradt étel szétosztása szociális gondozók között akik olyan emberekhez juttatják el ahol szükség van rá.
Egy olyan stratégia kialakítása melyben az első lépéstől kezdve az étel felesleg minimalizálva van valamint a továbbra is megmaradt étel olyan helyre kerül hol biztosan fel lesz használva a helyi önkormányzaton keresztül a szociális/házi gondozó hálózat segítségével.

Green Nine

A túltermelés elkerülése érdekében hetente a munkavállalók részére egy kérdőívet juttatunk el, melyben vissza tud jelezni, hogy melyik napra igényel étkeztetést és a vállalat előre tud tervezni az alapanyagbeszerzéssel. A beszerzést a cég központjához közeli termelőktől, vállalatoktól szereznénk be, ezzel is támogatni a magyar gazdaságot és a feltörekvő fiatal vállalkozókat. Legfőbb feladatunknak tekintjük környezettudatosságot. Ez a raktározásnál is megjelenik, illetve a megmaradt ételek újra felhasználásánál.

Worktual

Cégszintű platformok létrehozásával, startup cégek bevonásával és a virtuális valóság segítségével kiépítünk egy rendszert, ahol az emberek, ha ideiglenesen is, de helyettesíteni tudják a fizikai jelenlétet az otthonuk kényelméből. Univerzális felhasználhatóságot biztosítunk a dolgozóknak.

ByCycle

Szeretnénk ösztönözni az embereket a környezetbarát közlekedésre. Sokan nem mernek elindulni otthonról biciklivel a városba, egyrészt segít elindítani a bátortalan bicikliseket, másrészt a jártas egyének közlekedését is megkönnyíti. Az applikáció több útvonalat is felajánl, figyelembe veszi az utak forgalmát, a baleseteket és az út veszélyeit. Csökkenti a balesetek valószínűségét és magabiztosabbá teszi a kerékpárosokat.

Holotech

Cégünk egy felületet hozna létre, mint például a Teams vagy a Classroom, viszont a mi ötletünk hologrammos technológiát használna. Aki éppen beszél, nem a kamerán keresztül látszódna, hanem hologrammon. Az alkalmazás megvételekor minden vevőnek kiküldenénk egy eszközt, ami ki tudja vetíteni a hologrammot. Tehát a vevő a pénzéért egy alkalmazást is kapna és egy hologramm kivetítőt. Ez az eszköz nem csak kivetíteni tud, hanem a kamera szerepét is betölti.

Partnerünk a vállalkozásfejlesztésben