regisztráció

regisztráció

regisztráció

Vegyél részt a diákvállalkozás programban...

Magyarországon egyedülálló módon lehetőséget ad a diákok számára, hogy kockázat nélkül kipróbálják magukat a vállalkozási létformában, valós pénzforgalmat lebonyolítva, úgy, hogy az ebből származó bevétellel ők maguk gazdálkodnak. A JAM DV Programban a diákok minimum 5 fős csapatokat alkotva kialakítják vállalkozási ötleteiket, létrehozzák saját termékeiket vagy szolgáltatásaikat.

Célunk,  hogy a JAM Diákvállalkozási Programban megalapított diákvállalkozásokat a fiatalok fenntartsák, fejlesszék, elsajátítva ezzel az üzleti és gazdasági élet alapvető szabályait, a piac működését. A JAM Diákvállalkozásokat pedagógusok és üzleti mentorok támogatják munkájuk során, melyhez a JAM minden szükséges segítséget megad személyes és online formában egyaránt. A program részeként lehetőség nyílik hazai és nemzetközi vásárokon és versenyeken való részvételre. A program résztvevői vállalkozói tapasztalatukról nemzetközileg elismert tanúsítványt (ESP) szerezhetnek, mely munkaerőpiaci előnyökhöz juttathatja őket.

Fontos tudnivalók

A programban való részvétel feltétele az alább található cégbejegyzés elkészítéséhez szükséges űrlap kitöltése és az egyszeri 2000 ft-os regisztrációs díj megfizetése a Junior Achievement Magyarország számlájára.

A JAM számlaszáma: 10102842-51571200-01000006 

A JAM annak a nevére és címére állítja ki a számlát, aki az utalást kezdeményezte. Erre kérjük FIGYELJEN a regisztráció során!

Közleménybe kérjük feltüntetni a diákvállalkozás pontos nevét (amelyre a regisztráció megtörtént)

A Junior Achievement Magyarország Alapítvány Diákvállalkozás Programja bizonyos tevékenységek árulásához, elkészítéséhez, forgalmazásához és értékesítéséhez nem járul hozzá.

 1. Szeszes italok és dohányáruk forgalmazása
 2. Friss élelmiszerek előállítása – kivéve, ha az iskola rendelkezik tankonyhával
 3. Vegyipari cikkek (pl: gyógyszeripari termékek, szépségápolási és kozmetikai produktumok)
 4. Gépjárműhöz kapcsolható tevékenység (pl: gépi hajtású járművek javításánál és karbantartásánál használt termékek gyártása; gépi erővel hajtott járművek javítása, karbantartása
 5. Permetezés (pl.: műtrágyák, termény és gyom permetezésére használt készítmények előállítása; termények permetezése)
 6. Robbanóanyagok (pl: robbanóanyagok és gázok gyártása, tárolása, töltése, kiszerelése vagy szállítása; savak, gázok, petárdák, tűzijátékok, vegyi anyagok gyártása és értékesítése)
 7. Közízlést, közszemérmet sértő termékek forgalmazása
 8. Pénzintézeti tevékenység (pl: bankügyletek, tőzsdei műveletek)
 9. Szerencsejátékok szervezése és lebonyolítása
 10. Szerzői jogokat érintő termékek másolása, forgalmazása (pl: zenék, filmek, logók felhasználása)

A felsorolás nem teljes körű!

Részvétel feltételei

A JAM diákvállalkozás bejegyzési folyamata során a „Társasági szerződés” kitöltésénél a tevékenységi köröket fel kell tüntetni, amit az engedélyezés során a JAM Diákvállalkozás, mint cégbíróság felülvizsgál.

A JAM Diákvállalkozás cégbírósága fenntartja a jogot, hogy megtagadja a hozzájárulást – a fentiekben fel nem sorolt –további tevékenységekhez. Ez minden esetben a törvényesség, az oktatási program és a benne részt vevők védelmének érdekében, indoklással történik.

Ügyelni kell arra, hogy ne sértsenek meg semmilyen jogszabályt vagy hatósági előírást, illetve helyi önkormányzati, vagy iskolai rendeletet.

 

FONTOS:

 • a diákvállalkozások működése ne ütközzön se törvényi, se JAM Diákvállalkozás szabályzati előírásokba
 • értékesítésnél mindig legyen ott a helyszínen a társasági szerződés és cégbejegyzési dokumentum
 • minden eladást követően köteles a vállalkozás  nyugtát adni a vásárlónak
 • minden nem JAM által szervezett vásáron való megjelenést kötelesek vagytok jelezni a JAM Diákvállalkozás koordinátora felé

Amennyiben kétségetek merülne fel a JAM Diákvállalkozás szabályainak vagy keretrendszerének értelmezésével kapcsolatban, keressétek meg tanácsadótokat vagy a Junior Achievement Magyarország Alapítvány munkatársait a megadott elérhetőségeken.

Kérünk figyelmesen olvasd el az adatvédelmi tájékoztatót is:

Adatkezelési tájékoztató letöltése

Regisztráció megkezdése

Partnerünk a vállalkozásfejlesztésben